היתרונות באבקת חלבון לספורטאים

Muscular man hodling a spoonful of protein powder

ספורטאים רבים צורכים אבקות חלבון, הן נחשבות לתוסף תזונה איכותי המספק מקור זמין ומזין לשרירי הגוף, מאחר והשרירים זקוקים לחלבון המהווה את המזון העיקרי שלהם. אבקת חלבון מגיעה בצורת אבקה מיובשת העשויה לרוב מחלבון מי גבינה, וצורכים אותה בצורת שייק. יש אבקות במגוון רחב של טעמים מתוקים ויש אבקות ללא טעם. כדי להכין שייק חלבונים עשיר ומזין יש לערבב את האבקה בחלב, מים, סויה, מיץ תפוזים או משקה אחר.

שוברים מיתוסים בנושא אבקות החלבון לספורטאים

כדאי לדעת כי רוב אבקות החלבון הנמכרות כיום בישראל מיוצרות מ-100% חומרים טבעיים, ואין בהן כימיקלים וחומרים מסוכנים אחרים לבריאות האדם. מרבית האבקות המיועדות לספורטאים אינן מכילות חומרים האסורים לשימוש על פי תקני הספורט המקובלים.

למעשה, אבקת חלבון הפכה לתוסף מזון פופולרי בקרב מתעמלים וספורטאים בתחומים שונים, לא רק למפתחי גוף המתאמנים בחדרי הכושר. המוצר מכיל חלבון טהור ואיכותי ובמנה ממוצעת יש כ-25 גרם חלבון. קשה לקבל חלבון איכותי באמצעות מזון בלבד, ובמיוחד לאחר האימונים האינטנסיביים בהם חייבים להקפיד על ארוחה קלילה אך מזינה כדי לספק לגוף כמות מספקת של חלבונים לבניית השרירים ולהתאוששות מהירה.

אמנם, ידוע כי המתאמנים במכוני הכושר הם קהל היעד העיקרי של האבקות והשייקים מחלבון איכותי, אך האבקות מיועדות לכל הספורטאים והמתאמנים, גם לחובבים, והן מהוות חלק חשוב בתזונה הנכונה והמאוזנת.

למי מתאים אבקת חלבון?

שייק חלבון מיועד בעיקר לספורטאים המתאמנים באופן אינטנסיבי באימוני סיבולת ממושכים ובאימוני כוח משמעותיים. באימונים האינטנסיביים חל פירוק מהיר ומשמעותי של השריר לכן חשוב לספק לגוף חלבון איכותי ובצורה מזינה, עדיף מיד לאחר סיום הפעילות הגופנית.

אבקת חלבון מיועדת גם לספורטאים מקצועיים וחובבים המתאמנים רוב ימות השבוע ולמי שמתאמן בעומס גבוה. מאחר וקשה וכמעט בלתי אפשרי לספק לגוף את כמות החלבון היומית הנחוצה לבניית השרירים ולהתאוששות שלהם – כדאי להוסיף לתזונה שייק חלבון.

השייקים האיכותיים מכילים חומצות אמינו בצורתן הטבעית והנוחה ביותר לספיגה בגוף האדם. את החלבון חשוב לספק לגוף בסמוך לסיום הפעילות הגופנית. כדאי לדעת כי רוב האבקות המשווקות בארץ מבוססות על מי גבינה, והמרכיב העיקרי בהן הוא WHEY. מומלץ לבחור רק אבקות שעברו תהליך הידרוליזה ותהליך להורדת כמות השומן ואחוז הלקטוז באבקה. יש אבקות המתאימות למתאמנים אלרגניים למוצרי חלב המיועדות גם לשומרי כשרות.

מהם היתרונות של אבקת חלבון?

היתרונות העיקריים של שייק חלבון הם:

  • פתרון נוח ומהיר לבניית שרירי הגוף.
  • אספקה זמינה של חלבון איכותי מעבר לחלבון המגיע מהמזון.
  • יתרון מטבולי חשוב עבור ספורטאים.
  • כמות גדולה של חומצות אמינו בצורתן הנוחה ביותר לעיכול.
  • ספיגה מהירה של החלבון.
  • ערך ביולוגי גבוה.
  • צמיחה וחידוש של התאים.
  • התאוששות מהירה לאחר אימונים ותחרויות.
  • רכיבים טבעיים בלבד.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

אולי תאהבו גם

הרשמה

הירשמו לניולזטר שלנו לקבלת עדכונים

עקבו אחרינו

דילוג לתוכן